MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Repedt Sarok

 

Ez az elnevezés egy női cipők árusításával foglalkozó web áruházat takar. A formás női lábakra való, elegáns cipők árusítása nagyon jó ötlet ebben a formában, ám a név kiválasztása, már nem biztos, hogy nyerő. Elsősorban azért, mert a hölgyek eszébe juttathatja azokat a kevéssé becsült, könnyű életű nőcskéket, akik bizony az erkölcsi normák tekintetében nem felelnek meg az alapkövetelményeknek sem. Még az sem vigasz, hogy a férfiak egy része már meg sem tudna lenni ezek nélkül. Ezen tények szem előtt tartásakor, világosan kirajzolódik előttünk az elnevezés hátránya.

 

Vannak azonban olyan webáruházak, amelyeknek sokkal találóbb és okosabb az elnevezésük. Ilyen például a Cipellő Cipő Webshop.

 

Ugyanakkor el kell ismernünk az előnyös részét is, mert ilyen is van, bármilyen furcsán hangzik is. Egész pontosan azért, mert ha egy cipő sarka megreped, akkor már nem valószínű, hogy a javítása anyagilag megérné. Természetesen ebben az esetben egy szép új topánkát kell vásárolni az asszonykának. A választékra egészen biztos, hogy nem lehet panasz. Az árakat pedig mindenki a pénztárcájához igazítja.

 

Talán előnyt kovácsolhat a vállalkozó abból is, hogy a név mosolyt csal az emberek arcára, kétértelmű, furcsa hangzása miatt. Ebből kifolyólag már csak ezért is ellátogatnak az áruház bemutató oldalára és ha már ott járnak, jó eséllyel vásárolnak is.

 

Mindent egybe vetve azt a megállapítást tehetjük, hogy az előnyök, még ha nagyon kicsivel is, de többségben vannak a hátrányokkal szemben.

 

Asztali nézet