MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Ételfutár.

 

Nagyon régen ismerjük a futár rendeltetését, tevékenységi körét. Bő 150 évvel ezelőtt még csak lovas futárok léteztek. Gyalogosan nem igazán lehetett hírt vagy egyéb üzenetet időben eljuttatni a rendeltetési helyre.

Napjainkban kerékpárral, motor meghajtású kisebb járművekkel közlekednek a futárok, meg persze, leginkább gépkocsival.

Az ételfutár kifejezés nagyon előnyös, mert tartalmazza a szállítás tárgyát. Ez lehet ebédre, vacsorára vagy éppen egyéb étkezési időpontokra szánt ételek eljuttatása a címzetthez.

Az ételfutár cégeknek általában weboldaluk is van. Itt van például ez: ételfutár Miskolc.

A vendéglátó egységek, büfék és egyszerű konyhák rájöttek, hogy sokkal nagyobb lehet a forgalmuk, ha a finom falatokat házhoz is szállítják az éhes megrendelők részére. Lehetőleg minél rövidebb idő elteltével. Ezért futár a szállító, mert nem közlekedhet lassan.

Sajnos előfordult már a nagy sietségben, hogy egy futár elejtette a levest és vissza kellett mennie egy másikért. Ez már a sikertelen kategóriába tartozik. Ilyen esetekben persze, hátrányokról beszélhetünk, de hát az előre nem látható kellemetlenségek ellen nem is igen lehet védekezni.

Nagyon előnyös ebben az elnevezésben az is, hogy számíthat rá az ügyfél, ha hirtelen éhezik meg, akkor is ki bírja várni az eledel megérkezését, mert ez csak rövid idő lehet.

Némi hátrányt jelenthet, hogy a futás szót társítva az étel kifejezéshez, bizonyos értelemben arra lehet következtetni, hogy könnyebben kár érheti a szállított táplálékot, ahogyan arra említettünk is példát az előzőek folyamán.

 

Asztali nézet