MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Panzió.

 

Ez az elnevezés sokak számára csak egy kisebb szállodát jelent, mely nem rendelkezik olyan nagy befogadóképességgel, mint egy hotel, de elképzelhető, hogy épp ezért barátságosabb jellegű atmoszférát sugároz ez a fajta szállás.

A szimpatikus név mindenképpen előnyt jelent, mert egyszerűségében a vendégeknek kedvet ad arra, hogy ide betérjenek és igénybe vegyék a szolgáltatásokat.

Ugyanakkor a panzió kifejezésen mást is kell értenünk. Nevezetesen bármely hotel étkezési formáját, úgymint  félpanzió, azaz reggeli és vacsora kerül a vendégek elé, valamint teljes panzió, valamennyi étkezés igénybevételének lehetőségével.

Ha már ilyen sok szót ejtettünk az elnevezés előnyeiről, sort kellene kerítenünk a hátrányok taglalására is.

Ezzel csak az a baj, hogy tulajdonképpen ilyen nem is igazán van. Valószínű, hogy néhányan egyetértenének ezzel.

Itt pedig egy kellemes, miskolci panzió honlapja taláható: szállás Miskolc.

Attól, hogy Olaszos hangzású, még egyáltalán nem válik taszító jellegűvé a kifejezés, főleg ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az Olasz konyha világszerte híresnek mondható. Vendégszeretetük is előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán.

Persze minden egyéni ízlés kérdése és ezt a témát hosszabb időn át is nehéz feladatnak bizonyulna kivesézni.

Függetlenül attól, hogy tökéletesen hangzó szó nem létezik, ahogy az élet más területeire is igaz ez a tény, azt kell megállapítanunk a végső összefoglalás tekintetében, hogy egy viszonylag kellemes kifejezést elemeztünk az elmúlt percek során.ű

 

 

Asztali nézet