MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

 

Falvarrás.

 

Sokan, ha ezt a szót hallják, azt hiszik, hogy nem létező cselekvésről van szó. Pedig ez nem igaz. Nagyon is valós ez a módszer. Igaz, hogy Magyarországon nem régóta alkalmazzák, de állítólag hatékony. Ez a megrepedt, statikai problémás épületek stabilizálását jelenti acél spirálok beépítésével.

A falvarrás kifejezés nagy előnye pontosan ez, hogy hihetetlenül hangzik elsőre, de teljes mértékben kipróbált módszert takar. Nem csak ruhát lehet varrni, ahogyan az megszokott dolognak számít.

Szintén előny, hogy határozottan utal a ténykedésre, ami elősegíti, hogy a szóban forgó épület falát nem kell elbontani, hanem egyszerűbb módszerrel javítható a hiba.

A hátrány pont abban rejlik, hogy hihetetlenül hangzik a kifejezés, és ha valaki nem veszi elég komolyan, akkor legyinthet rá és tovább léphet, holott meg kellene hallgatnia a magyarázatot, ami érthetővé teszi a szót.

Hátrányos, ha nem azonnali és teljes a közérthetőség, mert sokan türelmetlenek és nem várják meg a hiteles magyarázatot még akkor sem, ha a saját érdeküket szolgálja. Egy ház esetében különösen fontos a stabilitás és az ehhez kapcsolódó biztonság.

Mindig feltalálnak valami újat, ami modern és szerencsére az esetek túlnyomó részében hasznos is. Nem utolsó szempont az sem, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.

 

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet