MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Napjainkban fokozatosan növekedett a webáruházon keresztül kínált termékek és áruféleségek népszerűsége. Ezek közül is kiemelkedik a cipők forgalmazása, s talán még inkább a női cipők árusítása, mert köztudott, hogy a hölgyek sokkal gyakrabban cserélik topánkájukat divatosabbra, mint a férfiak. Ezáltal hatalmas készletek halmozódnak fel a női cipős szekrényekben.

 

Lapos Jenő vállalkozó tulajdonát képezi ez a Lapos Cipő Webáruház. Érdekesség, hogy a cég, kimondottan magas sarkú női cipők árusításával foglalkozik.

Itt egy másik, népszerű és jó elnevezésű webáruház, a Cipellő Cipő Webáruház honlapja, melyben online női cipők vásárolhatók kitűnő minőségben.

Az elnevezés előnye, hogy a tulajdonos neve egyben jelzi a cipők bizonyos fajtáját is. Érdekesség viszont, hogy pontosan a magas sarkú női cipők árusítására szakosodott, ellentétben a nevével.

Ez a körülmény akár apró humort is takarhat még abban az esetben is, ha nem szándékosan történt a nevek és áruk ez irányú összekapcsolása.

 

Kis feltűnést kelt a dolog és ez általában vevőcsalogató jelleggel is bírhat, mert ami nem teljesen hétköznapi, az mindig felkelti az emberek figyelmét.

 

Említenünk kell azonban a lehetséges hátrányokat is, még ha nem is jelentősek.

Előfordulhat, hogy valaki, humorérzék hiányában, gúnyolódásnak veszi az elnevezést. Ez persze nagyon kevéssé valószínű.

Maga az alaphangzás sem biztos, hogy mindenkinek maradéktalanul elnyeri a tetszését.

Ezek a hátrányok viszont az üzletvitel szempontjából, nagyjából elhanyagolhatóak.

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet