MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Jó név-e a Születésnap Ajándékbolt?

 

Nagyon jó ölet, hogy egy ajándékbolt a „születésnap" elnevezést kapja, mert ez a nap az egyik legfontosabbnak számít, ajándékozás szempontjából.

 

Igaz ugyan, hogy a születésnapját csak akkor tudjuk meg bárkinek is, ha közli velünk, szemben a névnappal, amit bárki megtekinthet a naptárban.

 

A legnagyobb előnye a névválasztásnak pont ebben rejlik. Nagyon szép egyéni ünnepre hívja fel a figyelmet, finoman célozva arra, hogy meg ne feledkezzünk szeretteink, vagy barátaink jeles napjáról. Már a szó elhangzása is felkelti a figyelmünket és némi melegséggel tölt el. Természetesen nem szorul háttérbe más alkalom sem, amikor betérünk egy ajándékokat árusító üzletbe, az ismert céllal.

 

Születésnapi ajándékok nagy választékban kaphatók egyébként webáruházakban is.

 

Jobb adni, mint kapni. Ez a régi mondás, tréfásan az ökölvívó ringben történő eseményekre vonatkozik, az ajándékok esetében sokszor ellenkező a helyzet.

 

Ha áttérünk a dolog hátrányos részeit firtató témára, szemünkbe ötlik az a tény, hogy nem mindenki foglalkozik a születésnapi ajándékokkal igazából, pont az előbbiekben említett ok miatt. Könnyen azt hiheti, hogy az üzlet túlságosan ráállt erre az eseményre.

 

Kétségtelen, hogy az ajándékozás nagyon szép cselekedet, és erre nagyon sok alkalom kínálkozik. Ebből adódóan, nem is szűkíthető le egy bizonyos eseményre.

 

Mindent összevetve és alkalmazva, a már megszokott zárszavainkat, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az elnevezés jó, megfelel az elvárt szintnek.

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet