MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Két pék.

  

Ezt az elnevezést viseli egy Korlátolt Felelősségű Társaság Pityparagdon. Pékséget üzemeltetnek az 1.300 fős településen. Tülök Tihamér és Szunyogh Aladár, volt munkanélküliek alapították a céget, egy éve.

Termékeikkel elsősorban a falu három élelmiszerboltját látják el. Mindhárom Zsivány Benő polgármester tulajdonában van, aki a nagyhatalmú FIKUSZ párt vezetőjének, Ocsmány Viktornak személyes jó barátja. Az ellenzék képviselője, Gyufás Ferenc több esetben kijelentette, hogy a polgármester neve tökéletesen megegyezik a ténykedésével.

Pokol Zoárd alpolgármester ezt kikérte magának a főnöke nevében, valamint leszögezte, hogy Zsivány Benő kétmilliárdos vagyonának kérdése nem tartozik ide. Ördögh Tódor jegyző, elmúlt négy évben szerzett, mintegy 300 millió forintos „megtakarításáról ez alkalommal nem esett szó.

Az elnevezés előnye, hogy mutatja a szakmát és egyben a vezetők számát is, akiket tavaly a község polgármestere nevezett ki a KFT élére, biztosítva a kezdéshez szükséges alapvagyont.

Hátrány azonban, hogy nagyon egyszerű az elnevezés és nem tartalmaz egyetlen betű reklámot sem, vagy legalább arra utaló jelet.

Ennek ellenére, mint egyetlen pékség a faluban, nagyon jó forgalmat bonyolít le, kis és nagykereskedelmi téren egyaránt.

Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy az elnevezés nem is olyan rossz.

 

Asztali nézet