MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Bérnyomás.

 

Első hallásra azt hinné az ember, erre a kifejezésre figyelve, hogy vérnyomásról van szó, mely fontos az emberi lét szempontjából.

Azonban ennél érdekesebb és bonyolultabb kifejezéssel állunk szemben. Sokkal ritkábban használja a köznyelv ezt a szót, mint azt bárki is gondolná.

A kifejezés nagy előnye, hogy a bérekre, fizetésekre utal, ami a megélhetés szempontjából a legfontosabb, mert csak pénzért lehet bármit is vásárolni.

Szintén előny, hogy egyszerűen kimondható szóról van szó, nem kell bonyolítani.

Szót kell azonban ejteni a hátrányokról is. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a hangzása egyforma a vérnyomás szóval és még a jobban hallók is eltéveszthetik.

A másik hátrány, hogy nem igazán világos a kifejezés jelentése. Bért lehet emelni és csökkenteni. A szó szoros értelmében nem biztos, hogy kizárólag csökkentésről beszélünk ebben az esetben.

Aki meg akarja érteni, hogy pontosan miről is szól ez a kifejezés, annak meg kell figyelni az erről szóló híreket és segítségül kell hívni azokat, akik szakemberek ebben a témában.

Nem igazán szeretik az emberek azokat a szavakat, melyeknek nem teljesen egyértelmű a jelentése. Minél egyszerűbb a köznapi élet, annál jobb, mert probléma így is van mindig elég.

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet