MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Jobb adni, mint kapni.

 

Ezt a címet egy webáruház viseli, mely ajándékok árusításával foglalkozik elsősorban.

Nagyon találó a cím, ha azt nézzük, hogy ajándékozni nagyobb öröm, mint amikor minket lepnek meg valamivel, ellenszolgáltatási igény nélkül. Persze anyagilag is más formát mutat, de ne rontsuk el ezt a kedves mondatot ilyen gondolattal.

Sok esetben, az ötletes ajándékok kiválasztása, személyre szabottan, gondot jelent, de ezt általában kellemes tehernek tekintjük. A legjobb lehetőség ennek gyakorlására a Karácsony szép ünnepe.

Számos egyéb alkalom is adódik arra, hogy szeretteinket, barátainkat meglepjük egy kedves kis ajándékkal. Születésnap, névnap vagy éppen házassági évforduló.

Akkor indulnak a gondok, ha kötelező vennünk valamit és anyagi helyzetünk ezt nem teszi lehetővé.

Hátrányos lehet ez az elnevezés abban az esetben, ha valaki az ökölvívásra gondol, ahol köztudottan különösen sokkal jobb adni, mint kapni, de úgy gondolom, ez kevés emberben ébreszt ellenszenvet a webáruház iránt.

Amennyiben a választék színes, és mért ne volna az, akkor ellensúlyoznia kell az ilyen jelentéktelen apró ellengondolatokat.

Ha kifejezetten a pénz átadására gondolunk, két ember között, nem firtatva annak részletes okát, akkor természetesen ez a mondás, értelmét tekintve, a visszájára fordul.

Ha a végeredményt tekintjük, megállapíthatjuk, hogy a névválasztás, ha nem is igazán rövid, de teljesen megfelel az adott célnak.

 

Asztali nézet