MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

 

Széllel szemben.

 

Ezzel a címmel írt egy rövid értekezést Puszedli Pongrác, volt politikai szakértő a „Hamvadó Kormány” című havilapba, melynek minden megmaradt példányát a múlt héten égették el, közvetlenül a betiltása után.

A cikk rövid tartalma, hogy Szél Bernadett pártvezetővel szembe szállt a kormány, mert valamiért tartanak tőle. A nagyhatalmú FIKUSZ Párt vezetője, Ocsmány Viktor ezt tagadja.

Puszedli Pongrác a mai napig szabadlábon védekezhet.

A kifejezés nagy előnye, hogy egy régi közmondás egy részét tárja az olvasók elé, bár hiányzik az a szakasz, hogy „Nem lehet”. Hogy mit nem lehet, az pláne nincs benne.

További előny, hogy inkább azt akarta boncolgatni, hogy vajon miért félnek ennyire egy nőtől, hogy folyamatosan mocskolják.

Hátrányként könyvelhetjük el azt a tényt, hogy a címből nem válik egyértelművé, hogy a szerző pontosan mire is gondolt. Persze valószínű, hogy a kétértelműség szándékos.

Szintén hátrányos, hogy Puszedli Pongrác maga is széllel szemben akar vizelni, pedig ő aztán tudhatná, hogy nem lehet, főleg a mai helyzetben, az adott körülmények között.

Mindezek ellenére az, hogy fel akarja hívni a figyelmet valamire, mindenképpen becsülendő.

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet