MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Sörös lista.

 

Ezzel a címmel írt a kocsmában egy hosszú listát Grahoncsák Kázmér idült alkoholista. Négy féldeci és ugyanennyi korsó sör után jutott erre a pontra.

Azzal indokolta tettét, hogy ha a nagyhatalmú FIKUSZ pártnak szabad hülye listákat készíteni, akkor neki miért volna ez megtiltva. A nevek tartalmazták azokat a nagy ivósokat, akik szinte kocsmát robbantottak leheletükkel a közelmúltban.

A kifejezés nagy előnye, hogy mutatja azok baromságát, akik motiválták Grahoncsákot, hogy nem csak részegen, de viszonylag józan állapotban is elmehet egyes emberek esze.

További előny, hogy választási kampányszövegnek állította be a szerző a dolgot, miszerint választania kell, hogy féldecivel, vagy csak sörrel folytatja az ivászatot.

Hátrányként kell megemlítenünk azt a tényt, hogy a lista nevét nem egészen jól jegyezte meg Grahoncsák, de többen így is dicsérték, persze tök részeg állapotban.

Szintén hátrány, hogy az ő listája közel sem tartalmazott 2000 nevet, de még kétszázat sem, tehát nem igazán sikerült utánozni azt, amire amúgy sem lehetett volna büszke.

Kázmér nem szokott politizálni még akkor sem, ha már ájult részeg állapot közelében van, most mégis majdnem kivételt tett.

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet