MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

 

Papa pia.

 

Ezt a kifejezést az Abba együttes „Mamma Mia” című slágerének ellentéteként találta ki valaki és ezzel a címmel forgattak is egy filmet.

Nagy előnye, hogy humorosan hangzik, tehát azt a célt szolgálja, amire hivatott. A vicces kifejezéseket kedvelők találhatnak benne fantáziát.

További előny, hogy egyszerűen hangzik és a szorosabb jelentése is egyértelmű, nevezetesen, hogy egy családfő szeszesitalát foglalja magába, ami kizárólagosan áll a rendelkezésére, ha úgy dönt, hogy alaposan lerészegedik. Részben, mert szereti az italt, részben pedig mert valószínűsíthető, hogy valaki jól felidegesítette.

A közvélemény szerint a férfiaknál gyakoribb az italozás, mint a nőknél, ezért a „mama pia” megfogalmazáson nem is kell gondolkodni.

Hátrányként említhetjük meg, hogy nem igazán nevezhetjük teljes értékű értelmes mondatnak ebben az összetételben ezt a két szót.

Az sem előny, hogy talán picit sérti a családapákat, mert nagyon sokan közülük egyáltalán nem is fogyasztanak szeszes italt.

Aki ebbe a táborba tartozik, azt nagyra becsüli a felesége, már ha ő maga is ellene van az italozásnak. Mértékkel bárki fogyaszthat alkoholt, ebben nincs semmi elitélendő. Ha mértéktelenné válik az ívás és ez családi tragédiába torkollik, akkor beszélhetünk nagy bajról.

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet