MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

 

Öregember rollerrel.

 

Ezzel a címmel írt egy kis cikket Gereblye Demeter a „Fiatalos élet” című hetilapba, melyet majdnem betiltottak régebben egy másik cikk miatt.

A leírás röviden tartalmazza, hogy a zöldségpiacon egy 75 év körüli férfi rollert hajtva közlekedett. Arról a cikk írójának nincs tudomása, hogy milyen célból tette ezt az öregúr.

A leírás nagy előnye, hogy bizonyos tevékenység nincs korhoz kötve, ezt a példát tekintve. Rendkívül meg tudja lepni a külső szemlélőt egy ilyen esemény.

Szintén előnynek számít, hogy jót lehet nevetni egy ilyen helyzeten, amikor az ember első ámulatából magához tér.

Beszélnünk kell természetesen a hátrányokról is. Az egyik az, hogy sokan el sem hiszik, hogy ez megtörtént, pedig színigaz, hogy mindez így zajlott le.

A másik hátrány, hogy rendkívül nevetségessé tette magát az öreg, de őt ez láthatóan egyáltalán nem érdekelte. Persze, ez nem a cikkíró hibája.

Van egy olyan mondás, hogy „Fiatalság bolondság. Akkor arra, hogy öregség milyen szót használnánk? Ne is gondoljunk bele, mert ebben az esetben lehet, hogy nyomdafestéket nem tűrne a kifejezés.

Az persze jó, ha valaki öregen fiatalnak érzi magát.

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet