MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Kölcsön kenyér visszajár.

  

Ez a felirat, egy kölcsönző bolt cégtábláján virít, Hangyabolyoson. Ebben a községben 1150 fő él, de van némi érdeklődés a szolgáltatás iránt. Alma Benedekné boltvezető meg van elégedve a forgalommal.

Egyszerű kisgépek bérbeadása szerepel a kínálatban, persze széles körben találhatóak itt ilyen jellegű használati tárgyak.

Az elnevezés egyik előnye, hogy a tevékenységi kört teljes egészében tükrözi a középső szó, még akkor is, ha a kenyérnek ide semmi köze, de ez ár már inkább hátrány.

További pozitívom, hogy a régi közmondást mindenki ismeri, és jelentős részben, ettől válik figyelemfelkeltővé.

A teljes cím, utalás arra, hogy a kikölcsönzött tárgyat illő visszahozni, és ha lehet, időben. A késedelmi díj már más lapra tartozik

A hátrány, elsősorban abban rejlik, hogy sokak szerint az ilyen feliratokból hiányzok a teljes komolyság. Ebben a kérdésben persze megoszlanak a vélemények, de a döntő többség elsősorban ezt mondja, ez pedig egy szolgáltató cég esetében nem nyerő.

Összegezve a dolgokat, ahogyan az már a korábbiak folyamán is szokásunkká vált, megállapíthatjuk, hogy ez a feliratválasztás nem igazán megfelelő.

 

 

Asztali nézet