MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Inox.

  

A könnyűacél szerkezetek elnevezése ez az idegennek hangzó szó, azon belül is a rozsdamentes acél anyag megjelölésére szolgál.

Mindenképpen előnyére szolgál ennek az elnevezésnek az alaphangzása, amennyiben nem nézzük azt a tényt, hogy miként kell helyesen leírni.

Alapesetben, egy részeg embert kérdezhet egy másik, talán józanabb cimborája, hogy „mi van komám, inogsz” azaz már nem tud egyenesen járni az elfogyasztott italmennyiség hatására, vagyis annak eredményeképp.

Ezáltal viccesnek hangzik a szó. Az emberek felkapják a fejüket ha meghallják és elkezdi őket érdekelni, hogy igazából mihez is kapcsolódik szorosan ez a nem minden napi kifejezés.

Ha érdeklődnek és valaha szükségük volt ilyen termékre, szinte biztosra vehető, hogy elkezdenek komolyan érdeklődni iránta, sőt a közeljövőben akár vásárolhatnak is belőle.

Azért nem tudunk további előnyöket felsorolni, mert a szorosan vett szolgáltatás speciális termékének elnevezését elemezgetjük és ez egyáltalán nem vicces.

Sokkal valószínűbb, hogy egy elismert márkanév cseng a fülünkbe, ami már régebben kivívhatta a vásárló közönség elismerését, talán még a tiszteletét is.

Hátrányok elemzésébe viszont nem is igazán tudnánk bocsátkozni azért mert tulajdonképpen nem is beszélhetünk teljes értékű hátrányokról.

Ha mindent összevetünk, azt kell kijelentenünk, hogy ez az elnevezés, ha nem is magyar szó és nem is közérthető kifejezés, az alapcélnak megfelel.

Nem kell minden esetben szó szerint tükröződnie a címben az alapszolgáltatásnak, mint ahogy egy film címe sem utal annak szorosan vett tartalmára. Ez a példa nem igazán jó, de talán elfogadható.

 

Asztali nézet