MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Ezermilliárdok.

 

Ezzel a címmel írt egy négy oldalas értekezést Kan Vendel volt politikai referens a „Lopás magasiskolája” nevű, ellenzéki lapban, melyet két hete betiltottak.

Tanulmányának lényege, hogy az átlagember fel sem tudja fogni a tervezett olimpiai költségek 5-6.000 milliárd Forintjainak fogalmát.

A cím nagy előnye, hogy láthatják az emberek, milyen dolog dobálózni pár ezer milliárddal, amikor a kisember azért is harcol, hogy a napi betevője biztosítva legyen. Nekik pár ezer Forint is pénz.

A másik előny, hogy rávilágít arra a tényre, miszerint a nagyhatalmú FIKUSZ párt tervezett 5-6.000 milliárdjából a végére 7-8.000 milliárdocska lett volna a költség és ennek köszönhetően Mégszaros Lőrinc is eltehetett volna pluszba egy kis aprópénzt, mondjuk úgy egy-kétszáz milliárdot.

Hátrányként tekinthetünk arra, hogy nem került kihangsúlyozásra az a tény, hogy mennyi lett volna Higany Árpád „tiszteletdíja. Hozzávetőlegesen annyi, mint Lőrinckének.

A másik hátrány, hogy nem világított rá az elosztás várható arányaira, mert biztos, hogy ezt a „kis” pénzt nem csak öt-hat ember teszi zsebre, hanem jóval többen megtöltik a tarsolyukat. Gondoljunk csak a „derék” Tarsoly Csabára, nemzetünk egyik büszkeségére, a Fikusz párt madárkájára.

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet