MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

 

Cumipeca.

 

Sokak véleménye szerint ilyen kifejezés nem létezik. Tévednek, mert valaki mégiscsak kitalálta, hogy cumit pecázni valós tevékenység.

A TV egyik műsorában láthattuk, hogy egy bot zsinórjának végén lévő horgot kellett beakasztani egy gyerek cumi fogantyújába.

A kifejezés egyik nagy előnye, hogy mivel teljesen új dolgot tár elénk, csodálkozásra késztet. Akik eddig kételkedtek ennek létezésében, most nem győznek ámuldozni.

A másik előny, hogy ez a szó komikus, nevetésre késztet és a vidámság sohasem árt.

Ugyanakkor a hátrányokról is szót kell ejtenünk. Nevezetesen elsődlegesen arról, hogy az egész, úgy ahogy van komolytalan. Nem csupán a vicces szóösszetevők miatt.

Sokak jogosan azt gondolhatják, hogy egy pihent agy hihetetlen dolgokat bír kitalálni és ezt még a TV-ben is bemutatják.

Mindezek ellenére első helyen kell, hogy álljon a mai világban a vidámság igénye és annak folyamatos keresése. Rohanó életet élünk és ez magával hozza az idegességet és a gondokat, bajokat. Ezek figyelembevételével teljesen jogosnak tűnik az emberek vidámság utáni vágyódása, elismerve azt a tényt, hogy ez alól is vannak kivételek.

Szokás szerinti összegzésünk folyamán megállapíthatjuk, hogy majdnem minden szónak van értelme.

 

 

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet