MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Aranyember

 

Ezt a címet adta írásának Lepke Baltazár, az „Úri Rablók” című hetente megjelenő lapban, melyet azóta a nagyhatalmú FIKUSZ párt betiltott, a dolgozókat pedig szétkergették.

A fél hasábot elfoglaló cikk nagy előnye, hogy pontosan rá mutat egy úri köpönyegbe bújtatott pofátlan tolvajra, mint Mocskosi György az MNB/ Mogorva Néprabló Bank/ elnöke.

További előny, hogy a szóban forgó összeget, melyet úgy költ Mocskosi, mintha a sajátja volna, pontosan megnevezi. Potom 270 milliárd Forintról beszélgetünk. Az elsikkasztott összeget tekintve,  Lepke, Aranyembernek nevezi ezt a hitvány alakot.

Némi hátrányként tehetünk említést arról a tényről, hogy nem esett pontosan szó arról a személyről, aki lehetővé teszi ezt a szuper aljas dolgot, sőt még erényként is emlegeti a nyilvánosság előtt.

Ezekből a pénzekből jut a szavazók jelentős részének is, nyilvánvaló tehát, hogy a következő választás sikere is szinte borítékolható.

Nem előny továbbá a következmény, ami a cikk megírása után várható volt. Lepke Baltazárt kirúgták az állásából és nyilvánosan megalázták, mielőtt kitiltották az országból. Ő azt nyilatkozta a későbbiek folyamán, hogy ilyen országban nem is akar élni és akkor sem maradt volna tovább egy percig sem, ha külön kérik.

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet