MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Adományozó adónyomozó.

 

 

Ezt a kifejezést Galamb Gedeon újságíró használta egyik cikkében a „Közteher” nevű lapban. Írásában, semmi törvénytelen nem volt található, pedig az illetékesek alaposan utána néztek.

Nagy előnynek tekinthetjük soraiban azt a tényt, miszerint rámutat, hogy egy adórendőr is gyakorolhat szép gesztust, azaz adományozhat pénzt a rászorulóknak. Sokak szerint ez lehetetlen, mert véleményük ezekről az emberekről a legjobb indulattal sem nevezhető pozitívnak.

Van, aki egészen odáig megy, hogy jóérzésű ember erre a pályára nem is megy és egyébként is alkalmatlan volna a feladatra, mert ezt a munkát csak különleges kegyetlenséggel lehet végezni.

A másik előny, hogy a két szó hasonlósága felkeltheti a figyelmet.

A hátrány abban keresendő, hogy szinte senki sem hiszi el, hogy ilyen személy létezik, talán csak ezek barátai, rokonai gondolják úgy, hogy mégis.

Erre azonban mondhatjuk azt, hogy valakiknek ezt a munkát is el kell végezni, továbbá, hogy létezik ennél még rondább tevékenység is. Ebben minden bizonnyal sok igazság van, de ennek eldöntése nem tartozik a hatáskörünkbe.

Akár azt is hihetjük, hogy valaki így vezekel a bűneiért, amiket saját bevallása szerint is elkövet bizonyos személyek ellen.

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet