MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Vércse 2007

 

Ezt az elnevezést egy Betéti Társaság kapta. Fő tevékenységi körük a magánnyomozás. Ezen belül, pedig megfigyelések, kényes ügyek vizsgálata és hasonlók. A legtöbb megbízást féltékeny feleségektől kapják, akik rajta akarják kapni férjüket, hűtlenkedésükön.

Véleményem szerint ez pénzkidobás, mert az ilyen nőcsábászok, vagy nagyon óvatosak, vagy magasról tesznek az egészre, és általában ez a gyakoribb.

Férfiak is adnak ilyen megbízást, de nagyon ritka esetben.

Az első szó, az ismert madár neve, minden bizonnyal arra akar utalni, hogy ha egy magánnyomozó megbízást kap, úgy tapad rá a kijelölt személyre, ahogyan a szóban forgóragadozó, bár inkább a „lecsap”, szó alkalmas erre a helyzetre.

A második szó az alapítás évét takarja, amint ezt a legtöbb esetben tapasztalhattuk.

Az elnevezés előnye, hogy a vércse szó, valóban olyan mértékű határozottságot takar, ami az ide kapcsolódó helyzetekben szükséges. Ebben a szakmában kitartásra és kemény cselekedetekre van szükség. Csak így lehet elnyerni az ügyfelek bizalmát hosszú távon.

A komolyabb ügyeknél, ez még hatványozottabban igaz.

A hátrányról is ejtsünk néhány szót. A megnevezés sokak számára riasztó lehet. Elképzelhető, hogy finomabb indítást várnak, még akkor is, ha ebben a szakmában csak a teljes határozottság vezethet eredményre.

Szokásos összegzésünknél azt állapíthatjuk meg, hogy a névválasztás elfogadható, de semmiképpen nem nevezhető kimagaslónak.

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet