MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Szíriai széria.

 

Ez a kifejezés nem függ össze a menekültekkel. Morbid humort sem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy sorozatban érkeznének ezek az emberek Szíriából. Ha ez volna a helyzet, akkor mindjárt egy hátránnyal találnánk szemközt magunkat.

A meghatározás nagy előnye, hogy konkrét helyet jelöl meg, ahonnan sorozatban gyártott termékek származnak, melyeket a világ több táján forgalmaznak.

Tekinthetjük apróbb előnynek, hogy feltűnően mutatja a lényeget. A z első szó a származási helyet mutatja, míg a második rámutat, hogy sorozatban állítanak elő bizonyos árut ebben az országban.

Az is hátrányként értékelhető, hogy fogalmunk nincs arról, hogy konkrétan milyen termékről van szó. Ha valakit nagyon érdekel, utána tud nézni, például az interneten, hogy miben kiemelkedő Szíria.

Bizonyára több dologban is az élen, vagy annak közelében járnak Szíria mesterei, csak éppen ez nem derül ki a meghatározásból.

A közvélemény figyelme most természetesen a menekültkérdésre irányul és az abból származó bajokra, kellemetlenségekre. Szeretnék ezt a problémát megoldani.

Szokásos összegzésünknél megállapíthatjuk, hogy ez a kifejezés egyáltalán nem üti meg az általánosan elvárt közérthetőségi színvonalat. Utal ugyan valamire, de nem tartalmaz kézzelfogható konkrétumokat.

 

 

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet