MENÜ

< Nevek, címek >

Mi
köze ennek a bogárnak, mihez?

 

Idegen pénz.

 

Ezzel a címmel írt egy teljes hasábot elfoglaló cikket Rugó Félix a „Csőrbökő” nevű, hetente megjelentő baloldali beállítottságú újságba.

Cikkének nagy előnye, hogy rámutat arra, miszerint az adófizetők által befizetett közpénzt saját céljaira használja fel Mocskosy György a Magyar Népnyúzó Bank /MNB/ elnöke. Nyilvánosházat még nem akar nyitni belőle, csupán szórakozóhelyeket.

A nagyhatalmú FIKUSZ párt vezetői és képviselői, törvényt is akarnak alkotni arról, hogy ehhez a pénzhez a tulajdonosának, azaz a magyar lakosságnak semmi köze, ez a pénz számukra idegen.

A hátrányok nagyok lettek. Rugó Félixnek jól fizető állása volt a cikk megírása előtt, most azonban, kirúgása után,  hat hónap szabadságvesztésre ítélték olyan indoklással, melyből egyetlen szót sem értett. Némi szerencséjére a büntetést két év próbaidőre felfüggesztették.

Mindezek ellenére írt még egy egészen rövid gondolatsort”Szél ellen nem lehet pisálni” címmel. Ezt követően már csak a 100.000 Ft-os pénzbírságot kellett befizetnie, melyre 15 nap haladékot kapott.

A tervbe vett, „Külföldi utak költsége örömlányok igénybevételével” című cikke már nem is került megírásra, mert Lúzer János, szállodai szolgáltatásokat igénybevevő szakember, előre figyelmeztette arra, hogy emiatt az eddigieknél is magasabb fokú „ejnye-bejnyére” számíthat.

 

Hírek

 • Az Eger név
  2013-10-18 05:21:00

  Egy vélemény erről a város névről. Önmagában milyen hatással van egy városra az, hogy Eger a neve? tovább...

   

 • Milyen elnevezés a panzió
  2013-10-03 22:08:18

  A panzió szóról legtöbb embernek egy barátságos szállás jut eszébe. De ez e a legjobb kifejezés ennek a tartalomnak az elnevezésére? tovább...

   

 • Az inox elnevezés
  2013-09-27 22:09:49

  Mennyire jó elnevezés a rozsdamentes acél felülettel bíró eszközök megjelölésére az inox szó? tovább...

   

 • Szerencsés név-e a Sárospatak?
  2013-09-20 23:33:50

  Ez egy gyönyörű település neve, amelyet a Bodrog parti Aténnak is neveznek. De a Sárospatak sem hangzik rosszul, pedig ha bele gondolunk, önmagában egy sáros patak nem is olyan szép. tovább...

   

 • Jó név-e a Békaugró Dűlő
  2013-09-15 10:52:25

  Ez egy földrajzi elnevezés, tehát nem annyira mint egy cég esetében, de azért lehet jelentősége annak, hogy jól hangzó e egy terület neve vagy sem. A turizmus szempontjából sem mindegy. tovább...

   

   

 • Jó név-e a Kutyazsír Kft.
  2013-08-27 19:39:45

  Vajon jó név-e ez egy húsüzemnek? Hát első ránézésre nem túlságosan, de azért részletesebben is kielemezzük a dolgot. tovább...

Asztali nézet